Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Social Media used right: în școli

Posted by on 8 May 2014 in De zi cu zi | 0 comments

Social Media used right: în școli

Din seria: mai sunt și lucruri interesante pe care le afli de la televizor, astăzi, trei idei despre cum străinii folosesc Social Media în sistemul educațional, începând cu cei mici de tot.

1. Introducing Social Media to Elementary Students

Cum învață cei mici să scrie și să citească? Își fac un cont de Twitter al clasei, unde scriu, în fiecare zi, în 140 de caractere, Bonjour sau Hello, uitați ce facem noi azi la școală, ce am învățat, ce ne-a spus doamna învățătoare despre Univers, etc.

Am înțeles că îi responsabilizează faptul că sunt conștienți că tweet-urile lor chiar sunt citite și că li se răspunde în timp real, sunt mai atenți la topică, la redactare, la acuratețea mesajului.

Contul clasei este controlat de doamna învățătoare, care îi întreabă: Ce vreți să scriem azi? și cei mici nu au acces la reply-uri decât cu acordul dumneaei. Reply-urile se citesc cu voce tare, în clasă.

În acest moment sunt nu mai puțin de 150 de Twitter-classes în Franța.

2. O clasă de elevi din Taiwan folosește Skype ca să interacționeze cu alți colegi de aceeași vârstă din Canada. Nu numai că ambele grupuri sunt nevoite să folosească limba engleză (așa o și învață mai repede, faptul că trebuie să comunice cu străini îi responsabilizează să o și vorbească din ce în ce mai bine), dar își pot comunica materiile preferate, pot face schimb de materiale, pot vedea de pe ce manuale studiază colegii lor de pe Glob. Sesiunile sunt atent supravegheate de un profesor.

3. O profesoară din Anglia animă clasele de literatură folosind aplicația Vine cu elevii ei. Pentru că lectura obligatorie nu e tocmai cea mai plăcută activitate din lume pentru ei, mai ales când e vorba de opere greoaie precum Canterbury Tales sau Beowulf, aceasta i-a rugat pe elevi să facă propria interpretare a scenelor importante din cărțile obligatorii, cu ajutorul Vine. Au ieșit mini-scenete de șapte secunde, copiii au colaborat între ei, s-au distrat, apoi au putut să-și împărtășească rezultatul între echipele participante.

Un articol pe tema asta: aici.

Eh, the Internet is not that bad anyway now, huh?

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie