Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

M-am simțit proastă

Posted by on 10 March 2015 in De zi cu zi | 3 comments

M-am simțit proastă

Bună, sunt Anne-Marie, am aproape 27 de ani și încă nu știu valoarea lui X. Am terminat un liceu de mate-info și nu mai rețin decât teorema lui Pitagora. Am făcut și chimie, și fizică, și informatică. Mai rețin doar cuvinte ca valențe, oglinzi concave și convexe și vectori, include iostream punct haș.

M-am simțit prost pentru că nu înțelegeam integralele la matematică sub niciun chip. M-am simțit proastă. Eram nevoită să copiez la lucrări de la colega care voia să dea la Farmacie și știa bine chimia. Nevoită pentru că totul devenise un hățiș de litere și semne pe care nu le înțelegeam, dar trebuia să trec clasa, trebuia să promovez, voiam să promovez! Mergeam la ore,  nu am chiulit, îmi luam notițe, dar nu reușeam să rumeg ce se preda. Eram inferioară celorlalți. Nu conta că excelam la alte materii.

frica de scoala

Am avut colegi care râdeau de mine când ieșeam la tablă, am renunțat să mai cer explicații pentru că nu prindeam noțiunile, eram frustrată, supărată și parcă creierul meu îngheța când venea vorba de materiile-enigmă. Și nici măcar nu era o enigmă pe care voiam s-o descifrez, cum e  viața, fericirea, emoția, bucuriile de moment, stările de Nirvana, energia din Univers, firele invizibile.

Am terminat liceul cu bine. Dintre variantele pe care le aveam în Piatra Neamț știu că am ales-o pe cea mai bună. Mi-a prins bine. A fost o perioadă dragă mie. Am iubit limba română, compunerile, limba franceză, engleza, filosofia, activitățile extracuriculare, scrisul la revistă, orele de actorie. M-am trezit nopțile, lac de sudoare, pentru că visam teze în fața cărora mă blocam. Tresăream înainte să adorm pentru că aveam impresia că am uitat să îmi fac o temă.

Sunt dispusă să dau chix de câteva zeci de ori, pentru că nu m-am născut fără defect și știu că Anne-Marie nu înseamnă notele de 5 la mate, stresul de la teza de informatică sau anxietatea dinainte de Bac. Sper să știi și tu.

3 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Claudiu C.

  Si eu am fost tot la mate-info si m-am chinuit foarte mult cu matematica. Nu pentru ca nu-mi placea, pentru ca in generala chiar mi-a placut, dar am pierdut multa materie si mi se parea la un moment dat imposibil sa mai recuperez. Cumva am reusit sa termin liceul si sa nu raman repetent din cauza matematicii, dar am simtit si eu momente de frustrare maxima, probabil cel mai frustrat cat am fost vreodata in viata, ceea ce mi se pare foarte amuzant acum…

  • anne

   te înțeleg de minune, a fost una dintre cele mai mari frustrări, dar încă nu mi se pare amuzant, având în vedere că tocmai am visat că aveam BAC la mate a doua și nu știam o iotă

 2. MOOG

  Profesorii sunt de vina, im cele mai multe cazuri. Sunt si copii idioti pur si simplu, dar daca nu e un profesor bun care sa stie cum sa te ia, degeaba.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie