Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Ştiu să gătesc un fel de mâncare!

Posted by on 23 January 2012 in De zi cu zi | 2 comments

Ştiu să gătesc un fel de mâncare!

Bine, din titlu se înţelege că-s vaimystar. Nu-s chiar Vai, steaua mea, drept dovadă încă-s în viaţă şi mai am şi olecuţ de carne pe mine, deci ceva-ceva ştiu şi eu să încropesc în bucătărie. Dar am vrut să ştiu să gătesc unul dintre felurile alea cu care poţi să dai pe cineva pe spate şi când am primit invitaţia la “atelierul” Unilever Food Solutions am răspuns imediat Da. Şi zăăăău că tentant mai sunau denumirile bucatelor pe care urma să învăţăm să le preparăm:

Tigaie picantă cu legume

Medalion de viţel cu maghiran şi sos brun de ciuperci

Friptură de porc cu sos de piper verde

Penne alla zarinna

Am ajuns în bucătăria Unilever unde ne-au întâmpinat Robert Voicu, Ionuţ Toma şi Paul Pandele, bucătari cu experienţă, care urmau să ne coordoneze pas cu pas în procesul laborios la care ne înhămasem. Nu de alta, dar aveau unelte scumpe pe-acolo, nu cred că am fi fost în stare să plătim daune din salariile noastre de bloggeri :)

Şi na, auzi, brandul Knorr are peste 100 de ani, iar Unilever este cel mai “harnic” angajator de bucătari din lume. Ne-au introdus în istoria sosurilor (care înainte erau folosite doar pentru a masca gustul dezagreabil al mâncărurilor), ne-au spus de cele cinci categorii de sosuri cu nume apetisante: bechamel, velouté… auzi, bre!

Am mai aflat că la prepararea unui sos spaniol poţi buchisi vreo 8h – cât stai să caramelizezi nişte oase şi să scoţi gelatină din ele ca să fie nu ştiu cum colagenul pentru intensitatea gustului. În fine, noi eram hămesiţi, bine că ne-am apucat rapid de treabă şi-am mai băgat câte o bucată de ardei sau morcov în gură în timpul procesului.

Echipa mea (eu cu Bogdan, pe care l-am însărcinat cu tăierea legumelor) am gătit Tigaia de Pui cu legume. Şi ioi, ce tigăiţă ne-i ieşiiiit!

Echipei Bunescu i-a ieşit un medalion fraged, asta nu contest, dar la cât a lăudat Ionuţ vita aia, cred şi eu! Carmen a gătit un sos de piper ce ar fi bun cu orice carne, iar porcul lor a fost cel mai bun în materie de… porc, da.

Mie mi-ar prinde bine un curs din ăsta în fiecare săptămână, poate mă dau pe brazdă.

PS: am avut şi-un vin bun ce-a sporit gustul mâncării! Prahova Valley, yum!

2 Comments

Join the conversation and post a comment.

  1. Claudia

    Fii amabila, un plug-in de poze iti pui si tu? :D

    Daca iti tai legumele eu, imi faci si mie o tigaie ca aia? huuum?

Trackbacks/Pingbacks

  1. Din dragoste pentru sosuri | iYli - [...] Julius, Anne-Marie, Bogdan, Carmen, Ionut, Raluca, Aura. Mi-am gasit locul cu Paul Repetam rolul cu [...]
  2. Campaniile saptamanii 23-29 ianuarie din blogosfera romaneasca | refresh.ro - [...] printre oale si sosuri, la invitatia Unilever. Daca sunteti curiosi ce au gatit, aflati la Anne-Marie Chelariu, Oana Bratila,…
  3. Ionuț Bucătărescu - [...] Bineînțeles că rețetea mea a fost cea mai reușită, mai bună decât cea de porc a donșoarei Anne-Marie sau…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie