Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Won`t you take me to… English Town?

Posted by on 2 June 2014 in De zi cu zi | 6 comments

Won`t you take me to… English Town?

Și tu simți că te-ai prostit de când ai terminat liceul în ceea ce privește limbile străine? Eu am uitat cam 80% din franceza pe care o știam (și știam bine!), cam 60% din engleza pe care am studiat-o (cu tot cu pregătirea pentru Cambridge) și toată bruma de germană pe care o acumulasem.

Mi-am făcut un test (http://testyourvocab.com/) și mi-a ieșit sub așteptări, dar mă consolez cu ideea că foreign learners know between 2.500 and 9.000 words. Mie mi-au ieșit 8.760, dar în toamnă sunt emcee (sau vornicel, dacă vreți) la o nuntă bilingvă și vin niscai englezoi din Londra care o să mă purice până-n future tense dacă nu se amețesc suficient cu palincă românească. 

Deci m-am apucat de teste. Cu ajutorul lui Andrei de la QDays Educational Holidays (pe care-l cunosc de când abia făcuse majoratul) am primit un cod ca să testez English Town – Education First (EF e lider mondial în educație internațională și a fost desemnat furnizorul oficial de cursuri de limba engleza al Olimpiadei de Vara de la Rio din 2016), pe același model pe care se învață în școlile din UK.

Am o lună la dispoziție să testez până-mi ies Unit-urile pe urechi și nu-mi pare rău, pentru că mi se pare genială platforma și experiementez cam aceleași senzații ca atunci când am primit cadou toate CD-urile cu Encarta și mă uimea fiecare capitol, interfața, sunetul, interacțiunea.

perfect

Ai acces și la lecții private cu profesori, ai mult audio și posibilitatea să-ți fie testate abilitățile de vorbire (colegul de apartament râde de mine că vorbesc cu laptopul) și acum au trial de 30 de zile cu doar 1 euro.

Eu mi-am făcut Placement Test-ul (îl poate face oricine gratuit AICI) și m-am situat la intermediari. M-am apucat serios de treabă, am selectat că pot acorda până la trei ore pe zi studiului și mi-au estimat 14 zile să-mi ating scopul: să ajung la nivel de Upper Advanced. Lecțiile sunt video, audio și interactive, primești scoruri și rezultate în timp real, vezi cum te situezi față de alți colegi care au început o dată cu tine și la final primești un certificat de limbă din partea HULT International Business School.

Vă las să mai descoperiți voi restul surprizelor și pentru un euro, să treceți măcar o lună prin programul ăsta.

(acesta nu este un articol plătit. E doar exprimarea entuziasmului meu pentru programul ăsta mișto de învățare a limbii engleze)

6 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Sara

  Foarte tare, să te ții de curs! Eu aș vrea să mă apuc de niște germană, pe Duolingo, măcar la un nivel mititel, dar ținând cont că la muncă vorbesc în alte trei limbi străine, la un moment dat o să mi se încurce toate gândurile, cuvintele și limba-n gură.

  • anne

   Ce limbi străine stăpânești deja?

   • Sara

    Engleză, franceză, spaniolă și o buchie de italiană (cât să îmi ajungă să nu fiu nevoită să vorbesc în română prin Roma :) ).

    P.S.: Nu cred că-ți merge faza cu subscriptions-urile la postări, nu-mi mai ajunge niciun email de la articolele sau comentariile tale :(

 2. Andrei - Qdays

  Anne, ma bucur ca iti place platforma – din pacate nu e gandita pentru piata din Romania, ceea ce inseamna ca nu e foarte optimizata pentru noi. Succes iti doresc – keep me posted :)

 3. florin .be

  Uite cum sta treaba cu limbile de peste granita tarii: le inveti ca trebuie, ca vrei sa fii autodidact, sau ca ai nevoie de ele. Nu le inveti ca sa le stii(ca da bine). Nu le inveti daca nu ai nevoie de a le rosti, de exemplu, ia o carte de Drept civil, facultate an 2 si citeste doua-trei fraze. Acum scoate un cuvant din o fraza si incearca sa vezi daca poti sa I’ll interpretezi… suna cam tocilareste ce am spus, dar si la invatat o limba straina te ajuta si scopul pentru care inveti acea limba. Daca nu ar fi scopul, ar fi greu tare sa mai tii minte sa pui predicatul in limba aia straina…? Asa e?

 4. Claudiu

  Ai sa fi surprinsa cat de repede vei incepe sa-ti reamintesti Engleza.
  Daca vrei un loc gratis unde sa exersezi, incearca Duolingo.
  Am scris despre el aici: http://aproapevirtual.ro/invata-engleza-gratis-cu-duolingo
  Sa-mi spui daca-ti place.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie