Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Am testat UBER București

Posted by on 30 March 2015 in De zi cu zi | 0 comments

Am testat UBER București

Am citit prima oară despre UBER la NWRadu. Apoi am văzut pe Facebook la diverși prieteni din listă. Când am aflat că trebuie să ajung prin Capitală, săptămâna trecută, mi-am făcut cont și am primit o cursă gratuită de la Anca, de până la 40 de lei. Dacă vă faceți cont pe UBER prin acest link și băgați codul bojea primiți și voi.

Cum a fost prima călătorie?

Am chemat UBER-ul pe Calea Floreasca, într-o Vineri ploioasă, la ora 18:15. Trebuia să ajung la Piața Norilor, lângă Tineretului. Aplicația mi-a estimat cursa între 13-17 lei.

Mașina a venit rapid, maxim cinci minute, am fost sunată de către șofer în momentul în care a ajuns. Am mers cu Lucian, posesor de Skoda Octavia, mi-a deschis portiera atât la preluare, cât și la destinație (domnul este șofer de protocol, face niște gesturi). Muzică bună, volum potrivit și pentru conversație, pe care am inițiat-o eu, din curiozitate, miros plăcut în interior, aerisit. Domnul era îmbrăcat la cămașă (pulover peste), mi-a răspuns la întrebările legate de serviciu și aplicație și mi-a spus că a cunoscut mulți oameni frumoși și deschiși la minte, în ultima lună.

M-am simțit în siguranță pe tot parcursul călătoriei, am putut să-i dau colegului de apartament (care a rămas la Alba Iulia) și link ca să-mi urmărească ruta (opțiune care mi se pare super smart), iar la final am plătit 22 de lei, pentru că era trafic intens, ploaie, iar șoferul de Uber a folosit și aplicația Waze, ca să evităm eventualele blocaje (chiar am trecut printr-o intersecție în care se tamponaseră două mașini).

uber 1

Am stat relaxată pentru că știam că plata se face direct din contul meu, fără grija bacșișului și reacției la bacșiș, mi s-a oferit și apă, în caz de deshidratare :)

Într-adevăr, e un pic mai scump ca un taxi (1.39 lei/km, dar poate varia costul final în funcție de trafic și condiții meteo), dar te scutește de stres. Nu faci conversație dacă nu ai chef, nu ți se pun întrebări tâmpite, nu trebuie să iei decizii: pă unde vreți, pă Splai sau pă ailaltă? și știi că totul se înregistrează undeva.

Ce mi-a plăcut mult: opțiunea de Share Ride, adică putem merge doi sau trei oameni pe-o cursă de 12 lei și aplicația ne ia din cont câte 4 lei, mi-a plăcut că poți da share pe toate rețelele și cursa poate fi monitorizată de apropiați, poți chema Uber în numele soției sau al unui amic care nu mai are net și șoferul te anunță când a fost preluat pasagerul, nu trebuie să stai în mizerie, fum de țigară, manele, nu trebuie să asculți conversații la telefon sau să stai cu inima cât un purice că taximetristul se uită  la filmulețe pe tableta lipită-n geam. Puncte bonus și pentru opțiunea de rating a pasagerului, șoferul îți poate da și el până la 5 stele și dacă ești gălăgios, prea beat sau creezi probleme ți se poate retrage dreptul de a mai folosi acest serviciu.

Mai merg.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie