Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Timp liber, zero lei

Posted by on 2 October 2014 in De zi cu zi | 0 comments

Timp liber, zero lei

Dacă nu ai bani, te plictisești. Am multe cunoștințe care se închid în casă și stau bosumflați atunci când rămân fără bani, pentru că leagă de buzunar orice activitate de timp liber. Eu nu mă lăfăi pe movilițe de cash, dar am o grămadă de alternative necostisitoare prin care să-mi petrec timpul liber.

Ce poți face într-o zi liberă dacă nu ai bani:

1. prima opțiune ar fi să vizionezi un film (cu atâtea variante în jur, seriale pe Netflix și alte site-uri de unde poți descărca cele mai noi filme – contra unei sume modice – nu ai de ce să te plângi). Dacă nu ai chef de-un film, pune-ți caseta de la banchet sau de la vreo serbare din copilărie, o să te relaxeze și-o să te ducă într-o lume în care erai lipsit de griji. Nici nu-ți trebuie popcorn, ia niște pâine, prăjește-o, unge-o cu usturoi și pune niște roșii cu ulei de măsline și gata bruschetele! Mmmm!

2. normal că poți citi o carte. Oricine are în casă măcar o mini-bibliotecă. Răsfoiește ceva. Chiar și online. Ia-ți manualele din facultate la puricat, poate-ți mai amintești ceva util. Găsește o revistă și fă un colaj, decupează, lipește.

3. joacă-te. Jocuri video, playstation, PC, ce ai la îndemână. Jocuri online, jocuri pe tabletă, jocuri pe telefon. Dacă vrei să îți odihnești ochii și să stai departe de Internet, cheamă-ți prietenii la un Scrabble. Sau la un Catan. Sau la un Monopoly. Sau la orice alt joc care-ți face plăcere. Pot aduce ei ceva de ronțăit :)

4. Răsfoiește albumul foto de familie. Fă-ți un ceai, pune-ți o muzică drăguță și acordă-ți timp să retrăiești un pic momente din trecut. O să-ți facă bine.

5. Stai o oră cu gândurile tale. Cu lumina stinsă, cu toate gadgeturile off, cu telefonul pe silent. Încearcă exerciții simple de meditație, fii atent la felul în care respiri, simte-ți fiecare mișcare a corpului, concentrează-te doar la tine.

6. Fă curățenie în dulap. Un proces din ăsta îți curăță și mintea de gânduri, mizerii și tensiuni inutile, iar la final ai hainele aranjate pe culori și sezoane.

7. Gătește ceva ușor cu ce ai în frigider. Mâncărurile cele mai bune sunt și cele mai simple, de obicei. Un ou, un ardei, o roșie, un cartof, sare și ulei, ia să vedem ce iese!

8. Dacă ai natura în apropiere, urcă un deal. Dacă ai bicicletă, fă-ți un traseu ușor. Plimbă-te cu cățelul. Observă cum se joacă cei mici în spatele blocului. Aleargă într-un parc.

9. Fă-ți singur un proiect DIY (do it yourself). Sunt o grămadă de tutoriale pe Internet: cum să-ți faci un suport de creioane, un scaun, o lumânare, cum să decorezi dormitorul, cum să-ți faci loc pentru pensulele de machiaj.

10. Dacă stai la curte, invită-ți prietenii spre seară și faceți un mic foc. Puteți prăji marshmallows (tu aduci bețele, ei aduc dulciurile!) :)

11. Mergi într-un photo-walk creativ. Propune-ți să surprinzi culorile toamnei. Sau vestimentația oamenilor. Sau fețele copiilor. Sau cozile de pisici. Ia-ți aparatul foto sau telefonul și ieși afară o oră. Te vei întoarce cu altă energie și cu un album foto numai bun de pus pe blog/facebook!

12. Apucă-te de grădinărit. Dacă ai deja o grădină, pigulește la ea. Dacă ai un ghiveci de flori în casă, mai sapă-i pământul, îngrijește-l de buruieni, curăță frunzele uscate și șterge-le de praf pe cele verzi. Decorează singur ghiveciul!

13. Modifică un pic lucrurile prin casă. Schimbă locul patului. Mută biroul în alt colț. Schimbă locul veiozei, ca să cadă lumina altfel. Idei de feng shui găsești și aici.

14. Fă un pic de sport în casă. Îmbracă-te în ceva lejer și fă cinci minute de abdomene. Apoi fugi la duș și reîncepe cu pasul 1! :)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie