Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Tipuri de paznici

Posted by on 8 January 2013 in De zi cu zi | 5 comments

Tipuri de paznici

Ăia din farmacii, grăsuți și destul de bătrâni, că uneori chiar mă gândesc să fac o scenă, doar, doar oi vedea cum se panichează și cum reacționează în “situații de urgență”. N-am nimic cu ei, Doamne feri, dar, la o adică, nu prea văd eu un moșneguț grăsun făcând față unei armate de junky de Obor care au rămas fără seringi.

Îs ăia din metrou, care cred că-și pun ceva sub geci, să pară mai umflați la umeri. Chiar azi dimineață am dat de unul din ăsta, care patrula ținându-și respirația prin metroul aproape gol. Eu voiam iar s-o ard suspicios, la modu` Bă, și eu am geaca umflată, mhmhmoaaaare am ascuns ceva ilegal sub ea?, dar mi-era prea somn pentru așa acțiune complicată.

Îs ăia din școli, Spartacus sau cumva (ah, Pretorian!), Hanaquz sau mai știu eu cum. Ăia-s ca paznicii din închisori: Hei, unde alergi tu pe hol? De ce nu ești la ore? Ah, miroși a fum de țigară! până când dai o șpăguță și nu mai ai treabă cu el.

Oricum, în caz de Văleleu, n-am încredere în niciunii. Așa mi-i imaginez cum se împușcă singuri în picior, n-aveți idee! Plus că unii își dau așa de multă importanță!

5 Comments

Join the conversation and post a comment.

  1. Andreea

    Ce pot sa zic, aia de la Metrorex nu au nicio treaba – in ziua de Revelion, era un tip beat in metrou si se luase de o tanti cu o fetita, ii zicea tot felul de porcalele. Si ce a facut paznicul? I-a zis sa vorbeasca nitel mai incet si a trecut mai departe. Da, ma simt super in siguranta.

  2. Corina

    Inteleg ce spui, dar in apararea lor (ca probabil nu se pot apara singuri :p) ei nu sunt pusi acolo sa se ia la tranta cu cine porneste un scandal – chiar de ar fi un tip fortos nu s-ar putea bate cu 3 indivizi galagiosi, de exemplu. Sunt acolo pentru a da semnalul de alarma daca e vreo situatie care o cere + stiind ca sunt acolo sunt sanse mai mici ca niste nebuni sa mazgaleasca sau sa strice lucruri prin metrou (si crezi sau nu, Giuliani – fost primar al New York-ului – arata in cartea lui ce efect de bulgare de zapada are asta asupra comportamentului oamenilor :) ).

  3. Dan

    Pe mine ma amuza aia din mall-uri, care de cand le-a dat firma bocanci, tonfa si spray se cred zmeii zmeilor. De fapt nu ma amuza, ma enerveaza. Sau aia de la banci, care te iau la intrebari cum intri: Ce problema aveti? de parca le stiu ei pe toate.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie