Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Toţi pentru unu, toţi pentru gândac!

Posted by on 16 May 2012 in De zi cu zi | 17 comments

Toţi pentru unu, toţi pentru gândac!

*check for bug, then pee*

Locuiesc într-un apartament cu patru camere. Îl mai împart cu două moldovence. Patru camere, trei moldovence. Cu vizite răzleţe ale vreunui iubit sezonier.

Nu ne încălcăm teritoriul, întâlnirile au loc la bucătărie sau în “bar” – o cameră mai mică pe care am transformat-o în spaţiu de depravare şi, mai nou, pe balcon (c-avem vedere la bulivar).

În unele zile am senzaţia că nu e nimeni acasă. Fiecare butonează la laptopul propriu sau învaţă sau se uită la filme în camera ei. E o linişte de nu s-aude nici musca. Seara se mai animă niţel atmosfera, mai ales dacă primim vreun pachet de-acasă.

Dar! O dată la lună avem parte de-un eveniment de care ne ferim cât putem de mult şi pe care-l simţim ca  ameninţare cu sabia lui Damocles. Fix deasupra capului. Nu, nu plata chiriei. Nici a întreţinerii. E momentul în care găsim câte-o namilă de gândac în baie.

“Norocoasa” ce dă prima ochii cu el scoate un ţipăt sfâşietor şi ieşim toate ca potârnichile din camere. Aoleu, gândacul! Ţopăieli şi tremurici şi urlete şi panică mai mare ca la noi nu vezi la nimeni. Ne adunăm în faţa băii şi urmărim namila, gândind câte-o strategie. “Dăm cu spray!” “Eşti nebună?! Nu moare cu spray! Mutantu` naibii, că acuma a învăţat să şi zboare!”

Şi-i urmărim antenele şi ne scârbim şi ne gândim “Doamne-ajută să nu iasă din baie că leşin aici!”. Cumva, cumva, câte una dintre noi (alta de fiecare dată) îşi face curaj şi pândeşte momentul în care să iasă repede din ascunziş, să apucă un pantof mai greu şi mai nimicitor şi să-i ardă una namilei. Apoi, verde la faţă, să le roage pe colege să strângă rămăşiţele “că mie mi-e greaţă”.

Ieri seară namila a fost căsăpită de-un bărbat. Bine că era prin preajmă!

17 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Cata

  :)))) mereti bre si cumparati otrava Decis, diluati cu apa si dati peste tot (inclusiv praguri si ferestre), gauri de canalizare si ce mai identificati voi drept “cai de acces” pentru “namila de gandac” ( :)))). Garantat nu mai aveti probleme cu ei.

 2. Andi

  As plati sa vad show-ul ! Cand nu sunt barbati prin preajma, evident !:)))

 3. Andi

  Stai tot acolo pe Stefan cel mare cu Lizeanu ?
  Ma gandesc sa aduc o punga cu gandaci si sa merg vis-a-vis la Radu cu un telescop si o camera de filmat:P

 4. Andi

  Don’t worry ! I’m not a stalker …

 5. Andi

  Hahahaha ! True !:)
  See you at #chinesefoodtweetmeet :)

 6. Claudia

  Alaltaseara vorbeam cu prietena mea in Germania si dintr-o data am slobozit un urlet si m-am dezmeticit cocotata pe masa: un gandac cat degetul mic de la mana (check for finger now) se misca fix precum copilul din The Grudge prin garsoniera portocalie. Am inceput sa strig in timp ce incercam sa-l prind sub talpa unui pantof cu toc: Kill it with fire!!! :)))))

  Voi 4 macar radeti una de alta, dar de mine rade si Germania :))

 7. alina rad

  Slabe de inger mai sunteti! Da afara o moldoveanca si adu un moldovean, problema rezolvata :)

 8. Cata

  Da’ voi va dati seama ce terorizat e gandacul ala cand aude 4 moldovence tipand la el si incercand sa-l nimereasca intre ochi cu pantofi stiletto? :)))

  • anne

   Nu, nu, cu stiletto încerca moldoveanca aia mică şi blondă de la Bacău, Claudia Tocilă. La noi e cu bocancul.

 9. matei

  :)) Gandacii sunt cei mai mari trolli. Vara-mea avea un gandac despre care zicea ca era stalker. Aparea doar in baie si doar cand era la dus vara-mea.
  Stii cat am ras cand mi-a povestit?:))

 10. SfârâYaK

  Moldovanca cea rea, cea mai cu kwaye din Piatra, se teme de-un gândac? Cum zicea poetul: și întreg aliotmanul să se-mpiedice de-un ciot?
  Te-ai declasat, îmi pare rău …

 11. Sorina D.

  Am avut si noi problema asta. Si eu stau cu o moldoveanca in casa, tot din Piatra..si recunosc! ea a fost cea care si-a facut curaj sa-l nimiceasca.
  Dupa eveniment am luat o substanta de la pet shop (era parca 7lei/fiola) care se amesteca in 0,5 l apa si stropesti pe unde banuiesti tu ca ar veni gandacii (la noi veneau de la o baba imputita de la etajul inferior). Nu vei mai avea surprize! Pe mine si acum ma mai apuca emotiile ca as putea vedea vreunul in casa.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie