Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Trăsături pe care ai vrea să le aibă copiii tăi

Posted by on 14 February 2013 in De zi cu zi | 4 comments

Trăsături pe care ai vrea să le aibă copiii tăi

Peste câțiva ani o să vreau să fac și pasul ăsta. Și cea mai mare temere e: Băi, numai să n-ajungă curvă sau Băi, numai să nu fie imbecil și leneș. Atenție, opinie per-so-na-lă, nu dați cu parul. Sau dați, în fine, Internetu-i liber (din fericire. Au ba).

Și, cu mintea asta de 19 ani pe care o am acum, visez frumos cum o să mă sune copchilu din tăti țărili lumii și-o să-mi spună cât e de fericit și cât de frumos e (că nu vreau să-l țin lângă mine, acasă, or să-i zic cum e mai bine să trăiască). Iar pentru asta ar avea nevoie, de mic, să-și dezvolte:

Curiozitatea – pentru tot ce mișcă. Nu vreau să ignor niciun “De ce?” venit din partea lui, deși am auzit că pot fi obositoare la un moment dat.

Interesul – pentru sport? Dans? Un instrument muzical? Matematică? Design? Avioane? Îmi doresc să am un copil pasionat (sau la fel de ușor de entuziasmat ca maică-sa) și o să-i ofer toate condițiile să-și dezvolte pasiunea.

Imaginația – pe care am de gând să i-o stimulez, treptat, cu o listă de lecturi specifice fiecărei vârste

Simțul aventurii – Cum pot să-l ajut eu? Cu ieșiri cât mai dese în aer liber, plimbări prin parc, pe dealuri, prin pădure, explicându-i ce înseamnă fiecare element ce-l înconjoară.

Mai jos, trei copii simpatici, inteligenți și talentați pe care i-aș adopta :)

Dar, pe de altă parte, s-ar putea să greșesc. Pentru că:

wrong

4 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Alexandru

  Superb si materialul pe care ni l-ati pus la dispozitie, cel al lui Dan C. Mihailescu! Multumim

 2. ioana

  “Băi, numai să n-ajungă curvă sau Băi, numai să nu fie imbecil și leneș.”
  :-) Cand eram de varsta ta asa gandeam si eu. Intre timp, dupa ce am trecut de ” Bai, numai sa fie intreg la trup si minte”, am ajuns la ” Bai, numai sa fie fericit, Bai, numai sa faca in viata ce-l face pe el fericit, nu pe mine”

 3. alfa

  Sa fie fericit. Pe bune, altceva nu conteaza. Sper ca o sa il educ in asa fel incat sa poata face asta.

 4. Andreea

  Hei.. la 19 ani intr-adevar ai alte dorinte si vise.. dar ai dreptate cand ceva nu mai merge e pentru ca nu mai merge in imaginea pe care ne-am facut-o noi (ca parinti). Iti doresc ca atunci cand or sa vina sa fie sanatosi..restul..sa fie cum vor ei. :)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie