Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Trei vloggeri care-mi plac şi de ce n-ar prinde la români

Posted by on 18 March 2013 in De zi cu zi | 8 comments

Trei vloggeri care-mi plac şi de ce n-ar prinde la români

Daily Grace:

De ce n-ar prinde în România: “Cine-i ciudata asta, frate? Împuşcă-te, fă, te crezi amuzantă” sau “Ăăă, la ce naiba tocmai m-am uitat? Care este scopul acestui clip?” pentru că românul, aparent, vrea mereu să ştie, să înţeleagă şi să verifice ce a vrut autorul să spună. Pentru că, nu-i aşa, dacă nu înţelegi ce-a vrut autorul să spună nu-ţi rămâne decât să te limitezi la a-i spune că-i ciudat, urât sau are nevoie de atenţie (adică nu mă lasă, dreq, să-l hateresc, dreq de autoru` dreq). Că dacă ar zice despre cineva că are ţâţe mici, aş avea ce să hateresc: Da` ce, tu le ai mai mari? Sau Uite şi la asta, nu mai are ce mesteca în oală la bucătărie şi se apucă de vorbit de ţâţe. Daţi-i, băieţi, nişte carne, pare dornică. Pentru că la asta ne limităm când vedem o femeie într-un video. Face videoblogging? Pfaaa, sigur n-are parte de acţiune acasă. Să-i dăm!

Mergem mai departe, aşadar.

Jenna fucking Marbles!

 

De ce n-ar prinde la români? E agitată, vorbeşte mult şi tare, înjură la fiecare trei cuvinte, îşi modulează vocea, se strâmbă, se ia de oameni, îşi dă ochii peste cap. Ce-ar zice ai noştri:

“Aoleu, ce strâmbă, sigur vrea p**ă la cât negru are pe la ochi”

“Şi-a făcut părul cu placa, ahaha, fă, urâto, ce urli aşa? Ce te agiţi? Clar, eşti nef…recventată”

“Mamă ce gură mare ai, tu, ce m-ai enervat, îmi vine s-o iau la pumni, sper să-i moară câinii ăia slabi şi proşti”

“Nu-mi place faţa ta. Dislike, dă-te dreq”

“x milioane de views? Doamne, mare ţi-e grădina! Cum să-ţi placă aşa ceva? Chiar nu mai avem pic de umor?”

Pipe the fuck down şi dăm click pe video-ul de mai jos, femeia e primită de fani cam aşa:

Şi Tre Melvin:

De ce n-ar prinde la noi:

“Ăhăhă, ce gene are fraieru ăsta, se dă cu rimel?”

“Ce negru prost”

“De ce vorbeşte cu ochiul drept mai închis decât ochiul stâng?”

“Vai, tu, s-a adresat femeilor cu un apelativ lipsit de respect! Repede, repede, închide până nu vomit un pic în gură!”

De ce prinde videobloggingul la noi doar la puştime? Pentru că-i o zonă safe. Pentru că dacă începi să abordezi subiecte de genul relaţii, sex, cărţi, filme, defecte umane, comportament aiurea, gesturi care ne enervează, dorinţe – ăla eşti! Pentru că dacă faci un clip în care spui că o carte din literatura erotică te-a excitat (pentru că scopul era să îţi reamintească regula de trei simplă, aparent, sau care-s zonele bogate în zăcăminte de fier sau orice altceva) eşti o mare nenorocită. Aşa că hai, fată, nu ne mai jucăm cu asta, e din Piatra Neamţ, citeşte 50 shades of Grey, să ne întoarcem la Pe aripile vântului, mai bine tăcea, nu e de nasul nostru. Săraca. Mă doare retina.

Pentru că dacă te-o făcut ăl de sus mai expresiv eşti mâncat în teritoriu. Criticat la şuviţa de păr. Nu glumesc. Oamenii fac stop-cadru, dau zoom şi te iau la puricat: dintele ăla e aşa, ai un rid dubios în colţul dreapta al gurii, părul e cam decolorat, ochii nu-s aşa, vocea e aşa şi pe dincolo. Pe scurt: eşti o proastă, vreau să mori înainte să te reproduci.

De ce nu prinde videobloggingul la noi? La segmentul ăsta de public? Pentru că ascultăm Maidanez şi ne place. Am primit ieri un comentariu la recitare: Ai stricat toată melodia! OK.

De ce să acceptăm că avem tipuri diferite de umor când ura uneşte atât de rapid oamenii? Hating is the new sharing is caring.

Noi să fim sănătoşi şi să ne expunem mai puţin.

8 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Răreșucu

  Well…Do it! Mie unul mi-au placut.. si oricum tu nu te adresezi celor care ar comenta asa.

  Ca prezentare a fost faina prima, dar ca mesaj e mai ok Jenna. (cred)

  Mi se mai pare fain: http://www.youtube.com/watch?v=EvAJt3VM0uk&list=UUSAUGyc_xA8uYzaIVG6MESQ&index=5

  • anne

   Nu prea mă uit la NigaHiga, dar da, e cunoscut şi el, are bucata lui de public. Îmi plac gagicile de mai sus că-s isteţe şi au un umor aparte.
   Eşti naiv la faza cu Nu mă adresez celor care ar comenta aşa :)

 2. cotos

  Pe 2 dintre ei ii cunosc si le urmaresc aparitiile. Nu ar prinde la toti romanii,la noi prinde exact doar ceea ce ti se da mura in gura.

 3. Lavinia Ciurez

  Hey,

  Imi place Jena Marbles foarte mult.
  Da. ai foarte mare dreptate. Vad de multe ori ca romanii chiar nu si-au schimbat deloc anumite indeletniciri din comunism. Cum ar fi uitatul in curtea altului…si daca tot ne holbam la ceea ce nu ne “…. grija” macar daca are…de ce are….si daca n-are e naspa, aiurea, cam nasol. So o sa gasim intodeauna de comentat, de mancat ….aiurea si normal ca nu o sa intelegem decat putin din ceea ce aceste video o sa spuna:)

 4. gaben.ro

  gresesti.
  hateri exista peste tot, nu suntem noi romanii mai deosebiti.
  iar vlogerii mari au si ei parte de ei
  doar ca sunt destul de desptepti sa-i evite si sa isi vada de treaba.
  exista in playbookul de la youtube un capitol dedicat modului in care trebuie tratati haterii.
  daca vrei sa faci ceva fa! indiferent de ce vor zice unii oameni. daca vrei sa faci si te plangi ca nu faci din cauza ca unii te vor critica nu e ok. iti asumi statutul si injuraturile. daca nu, nu face si nu te plange.
  no power no responsibility

 5. Georgiana

  Fooarte tare Jenna Marbles! Merci! :D

Trackbacks/Pingbacks

 1. Local vs global. Despre noul Trilulilu | - [...] fata de ceea ce vad la noi.  Ei au inceput sa faca bani din asta, noi (inca) ne chinuim…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie