Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Tristeţi provinciale

Posted by on 8 July 2013 in De zi cu zi | 11 comments

Tristeţi provinciale

Noi, provincialii, cu toate că suntem atât de blamaţi de fel de fel de personaje lipsite, într-un oarecare fel, de acel ceva ce ne face oameni (măcar din când în când), simţim (or, în derâdere, avem şi noi un suflet).

Simţim, de fiecare dată când ne despărţim de cuibul în care ne-am culcuşit fie şi-o zi, un fel de tristeţe pe care ne-o înăbuşim cu scopuri superficiale şi pe termen scurt.

Ne lăsăm câte o bucăţică de suflet prin gări. Ne ia câteva sute de kilometri până ne adaptăm la noua realitate. La cea din afara cuibului. Rămânem aşa, cu ochii pierduţi pe geam, oftăm sacadat când trenul trece prin dreptul străzii noastre, unde ne-am lăsat patul de copil, visele liniştite, părinţii.

În prima oră e linişte în tren. Rememorăm, rumegăm, renegăm, pentru a nu ştiu câta oară, traiul greoi cu care ne-am procopsit. Lasă că ajung şi mă văd cu nişte prieteni, lasă că ies la un film, lasă că mă apuc să fac ordine în cameră, fac un duş, îmi gătesc ceva… orice, numai să nu ne mai gândim la Paradisul lăsat în urmă.

Civilizaţie. Suflet. Sunt cuvintele care se disting înainte să te cufunzi într-un somn chinuit, pe scaunele CFR, vagonul 11, locul 77.

11 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Laura Driha

  Pot sa-ti dau o imbratisare? :-)

 2. Laura Driha

  There-there… >:D< (tight one)

 3. anne

  Aşa, perfect, mi-o pocnit şi spatele! :)

 4. Sara

  Well, eu pot doar să îți recomand să asculți ceva ce pe mine mă face să zâmbesc de fiecare dată când mă gândesc la “acasă” – http://youtu.be/daSO6bqHSGQ – poate pentru că mie mi-e dor mai mult de oameni, decât de locuri dragi, pe principiul “As long as we’re together, does it matter where we go?” :)

  • anne

   Sara, mă apucă plânsul dacă ascult şi piesa aia şi am şi sufletul aşa încărcat! :)

   • Sara

    Eh, și plânsul e bun pentru ceva. Te eliberează, îți trezește partea umană și sensibilă din femeia din tine, ca apoi să te motiveze să faci ceva să fie mai bine. Cheer up, my fellow moldavian girl! :)

 5. CFR

  Cumpara-ti masina! Pleci cand vrei, opresti cand vrei, nu se compara!

 6. Andreea D.

  Dor de casă? În fiecare zi! Dar, treptat, treptat, Bucureştiul a început să devină casa mea.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie