Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Tu ţii cont de review-uri?

Posted by on 19 October 2011 in De zi cu zi | 10 comments

Tu ţii cont de review-uri?

Întrebasem acum vreo două săptămâni pe Twitter dacă urmăritorii mei sunt influenţaţi de review-uri înainte să meargă la un film, să cumpere o carte sau un album muzical. La ce sunt bune review-urile şi care-i momentul în care acestea îţi răpesc din distracţia pe care ţi-o oferă cele trei: filmul, cartea şi muzica.

La mine e aşa:

FILM – îmi place să mă duc la un film ca la un blind-date. Nu mă interesez niciodată de povestea unui film, de distribuţie, de regizor dacă sunt invitată la cinematograf. Merg pe mâna celui/celei care mi-a adresat invitaţia. Până acum nu am dat greş decât de vreo două ori, cu nişte filme de duzină la Mall, comedii din acelea uşurele. Eu şi când am fost la Avatar habar n-aveam despre ce-i vorba, auzisem doar că Mamă, ce film, trebuie să mergi, e în topuri acum, bla bla. Şi nu mă omor după James Cameron, cu toate că am văzut Titanicul de 11 ori. Nu-mi place să văd trailere. Nu-mi place să ştiu ce se întâmplă în film dinainte. Nu citesc review-uri de frica spoilerelor, le citesc cu drag după ce văd filmul. Şi nu mă duc la cinema foarte des, decât repet, dacă-s invitată de vreun grup, prieten, amică sau agenţie. Singurul indiciu la care apelez, dar doar atunci când aleg să-mi dau eu jos un film de pe torente (da, piratăm cu drag şi spor, ce să facem şi noi) e să mă uit la punctajul filmului pe imdb. După ce văd filmul musai caut coloana sonoră, v-am zis că am o plăcere teribilă să scotocesc după muzică.

CARTE – da, aici îmi sunt folositoare review-urile. O carte n-o termini într-o oră, la fel cum termini un film. Cu o carte te lupţi, pagină după pagină (asta dacă-i o carte proastă). Aşa că or citesc coperta, o răsfoiesc neapărat dacă am acces fizic la ea, să-mi dau seama de stilul în care e scrisă, dar majoritatea cărţilor pe care le-am citit mi-au fost recomandate sau am citit despre ele prin diverse locuri. Aşa că DA Review în cazul cărţilor.

MUZICĂ – mă folosesc când şi când de review-uri, dar doar dacă e vorba de albume întregi. Îmi place să ştiu care-s piesele cele mai apreciate de pe albumul respectiv, un pic de istorie a trupei, cum s-au născut anumite idei de track-uri, unde a fost înregistrat, cu cine au mai colaborat.

Răspunsurile pe care le-am primit pe twitter favorizau review-urile, în special cele de film. Pe voi cum vă ajută?

10 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Andra

  Eu citesc si review-uri de film (ca sa nu-mi iau teapa, cum am patit de multe ori) si de carti. Si ma ajuta, fiindca am incredere in gusturile oamenilor pe care-i citesc. E un filtru bun ca sa nu-mi pierd timpul cu lecturi inutile sau ore la cinematograf care nu se mai intorc inapoi. :)

 2. Bianca

  Pe mine personal ma ajuta un review de film. Imi ofera acel pathos care ma determina sa imi doresc cu adevarat sa-l vad. La carti in schimb, e altfel. Prefer sa citesc review-ul dupa ce termin cartea. Imi formez opinia mea si prefer sa traiesc in lumea in care ma traspune cartea, iar apoi sa vad si alte opinii. Cu muzica depinde. Daca e dragoste la prima vedere nu mai conteaza niciun review. Nu ma prea omor dupa review-uri de albume, sincera sa fiu.

 3. thaopets

  sursa mea principala este imdb und eintai vad trailerul si apoi citesc review care nu ma influenteaza asa mult daca trailerul a fost ft bun.

 4. MadMike

  Eu ma bazez pe review-uri in special cand vreau sa cumpar o chestie, electronice in general. Bineinteles, caut review-uri scrise chiar de cei ce au testat produsul respectiv (Prefer bloggerii) si nu magazinele online sau site-urile specializate in review-uri (Review-uri platite bineinteles, care multe nu sunt conform produselor “testate”).

  Deci, eu tin cont de review-uri, si stiu sa “miros” de la o posta “fake-ul” de unul scris cu adevarat de o persoana ce a si testat produsul inainte de a scrie despre el.

  • anne

   Da, în categoria despre care ai ales tu să vorbeşti e foarte important să ştii ce cumperi “pe testate”. Eu m-am chinuit trei săptămâni pentru un smartphone :)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie