Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Turism ecumenic de weekend

Posted by on 20 July 2015 in De zi cu zi | 0 comments

Turism ecumenic de weekend

În plin scandal cu violatori moldoveni (de care mi-e scârbă și care fac umbră pământului degeaba), autocare încarcă și descarcă femei și copii pe care-i plimbă la bisericile și mănăstirile din țară.

Ieri eram în trecere pe la Mănăstirea Râmeț, prietenii mei au intrat să se închine, eu am rămas în parcare. Nu au trecut două minute și a parcat un autocar de Suceava, din care s-au dat jos cincizeci de femei – fiecare cu batic, costumaș (fustă și bluză cu același imprimeu) și fiecare cu recipientele pentru aghiazmă. Majoritatea trecută de 50 de ani, câteva femei tinere, câteva nepoate. Leșinate de cald, pășeau șontâc spre porțile mănăstirii, încurcate de câinele din imagine.

Mă gândeam la un singur lucru, privind mulțimea asta pestriță care-și aranja părul transpirat sub batic: oare știu de violul fetei din Vaslui? Oare pun un pomelnic pentru biata ființă? Oare doresc ca cei șapte să fie pedepsiți sau le iau apărarea, că, vorba aia, sunt credincioși, merg la biserică?

 

E atât de sinistru! Și nu pare să dea semne că ar pierde din popularitate:

Tehnici avansate de împărtăşanie pentru copii recalcitranți Din cînd în cînd, mam’ mare, mamițica sau tanti Mița mai iau copilul de o aripă şi-l duc în excursie la… împărtăşit. Îndrăzneşte să refuze? E imobilizat de tata popa şi totul se rezolvă mintenaș! Stau şi mă întreb, or avea la şcoala de popi cursuri de tehnici avansate de împărtăşanie pentru copii recalcitranți?

Posted by Alexandru Toma Patrascu on Wednesday, July 15, 2015

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie