Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Un concert de nota 10.

Posted by on 21 February 2011 in De zi cu zi | 0 comments

Fără altă introducere, că ştiţi deja de pe Facebook şi Twitter că ne-am simţit bine şi totul a fost foarte fain vineri în Wings, o las pe Elena Vasile, solista trupei Electric Fence să povestească din perspective mai înalte.

“Este doar o intamplare si o coincidenta rautacioasa, faptul ca ne-am hotarat sa cantam prima oara noua noastra melodie cu text in limba rromani intr-un club care se numeste « Aripi ».

A fost o cantare profesionist stabilita de-cu multe saptamani inainte. Seriozitatea organizatorului si-a facut simtita prezenta inca de la primele propozitii schimbate prin telefon. Atunci ne-a fost clar ca avem de-a face cu oameni care stiu ce vor, si cum se face.

Cateva decizii pe care le-am luat impreuna cu colegii de trupa si cu managementul trupei transformau aceasta cantare intr-un nou inceput. Urma sa cantam alaturi de un chitarist nou-nout, urma sa prezentam in premiera doua piese si totul parea foarte greu. Basca, era prima cantare pe anul asta.

Alexandru Misu – Andu este noul chitarist al trupei Electric Fence si ii uram bun venit si o viata lunga si plina de succese in trupa. In acelasi timp ne luam bun ramas de la Stefan Constantinescu si-i multumim pentru tot ce a facut pentru noi.

In principiu astea ar fi trebuit sa fie noutatile pentru prima cantare din acest an. Din pacate, Marti, Ovidiu Condrea tobosarul nostru din momentul acela ne-a anuntat ca Vineri nu poate participa la cantarea din Club Wings pe motiv de ‘’Zilele Orasului Gura Humorului’’ – cu Krypton. Cum nu ne puteam aseza de-a curmezisul carierei ilustrului nostru prieten si tobosar, am decis sa-l eliberam de povara care-i umbrea si incetinea ascensiunea si accesul pe marile scene ale tarii, si am decis sa cautam alt tobosar (aviz doritorilor).

Cum, insa, seriozitatea celor de la Wings trebuia rasplatita cu seriozitate, aveam doua zile sa gasim pe cineva, chiar si provizoriu cu care sa putem evolua Vineri 18 Februarie. Si cum din fericire lumea asta nu duce lipsa de nebuni frumosi si de oameni generosi ni s-a intamplat Florin Vasile, tobosar in Marca Inregistrata care a acceptat sa invete si sa cante 13 piese pe care nu le mai auzise, in doua zile. Da fratilor, am repetat doua zile si Vineri ne-am prezentat in fata voastra. Ce-a iesit ati vazut. In cele ce urmeaza, conform obiceiului, o sa evoc intamplarile asa cum le-am vazut eu.

 

Locatie :

Club Wings, str.Eminescu nr 127. Este fostul cinema Viitorul, o locanta din care oameni cu bun gust si pricepere au facut un loc primitor si prietenos. Spatiu mare si generos, oameni cooperanti, un loc in care toata lumea isi facea treaba zambind. Inca de la probe am stiut ca o sa iasa ce trebuia.

 

Logistica :

Ireprosabil. Nu sunt multe lucruri de spus in conditiile in care rider-ul tehnic impus de noi (care nu-i deloc simplu) a fost respectat cu sfintenie, in conditiile in care la sfarsitul cantarii am primit o inregistrare integrala pe track-uri a concertului de o calitate foarte buna. Ba ar mai fi ceva de spus – Chapeau bas domnilor!

 

Prestatie :

Incercati sa va puneti o secunda in locul meu si veti simti ce am simtit eu la repetitii, cand Andu, chitaristul nostru, m-a certat la repetitii pentru ca greseam interpretarea in unele locuri a unei piese pe care eu o compusesem iar el o invatase de o saptamana. A fost hilar si-un pic jenant. Repetitiile s-au desfasurat sub semnul stressului, dar si al uimirii. Am fost stresati cu totii pentru ca abordam un concert cu doi oameni noi si am fost uimiti de capacitatea si talentul acestui chitarist de 20 de ani, caruia toti ii vedem un mare viitor.

Despre nebunia tobosarului Florin am mai vorbit si probabil se va mai vorbi. E un nebun misto. Multumim lui Dan Ionescu si trupei Marca Inregistrata pentru ca ne-au imprumutat tobosarul si sala de repetitii si pentru ca, desi, erau ultimii care trebuiau s-o faca, au insistat sa-si plateasca biletul de intrare.

 

Vlad (bas)

Imperial. Creste in progresie geometrica. Stapaneste foarte bine piesele si instrumentul. Are o atitudine exceptionala si sunt convinsa ca a frant multe inimi in Wings.

David (sampler si keyboards)

In jurul lui s-au invartit toate, are foarte multe sarcini pe parcursul unui concert si nu s-a lasat coplesit de ele. Si-a facut treaba perfect, si-a permis chiar si un moment haios, dar virtuoz. A fost cu ochii tot timpul prin sala cautand pe cineva drag lui si-l felicit ca nu s-a lasat doborat de faptul ca acel cineva nu era acolo.

Florin (tobe)

Numai un nebun poate sa faca ce a facut el. A batut exact si cu mult testosteron ca sa nu zic c…i. Ne-a transmis energie si a fost atent la tot ce-i susura David in casca.

Andu (chitara)

Ne-a uimit atat de mult la repetitii incat la cantare ni s-a parut normal sa cante bine. A fost prezent, a avut atitudine si a completat intr-un mod fericit mix-ul pe care ne-am propus sa-l facem cu Electric Fence.

Eu

M-am simtit bine, m-am auzit perfect, cred ca am reusit sa transmit. A fost una dintre cele mai pretioase cantari din viata mea.

Lucian (sunet)

Ajutat intr-o masura mult mai mare decat in alte dati de echipamente, a fost exceptional. A fost regele efectelor, a stiut sa umple unde era gol, sa simplifice unde era aglomerat.

Anne-Marie (pr)

Captiva in dilema care-i paralizeaza actiunile, Anne-Marie se zbate intre datoria de a promova trupa si tendinta de a se promova pe sine insasi. In continuare e in cautarea unei modalitati de a ne face cunoscuti, de a aduce lume la concerte. Este o fata desteapta si perseverenta si nu ma indoiesc ca intr-o zi va gasi calea. S-a simtit faptul ca i-a placut ce a vazut pe scena, ca a fost mandra de noi si speram ca asta s-o ajute sa nu mai dezarmeze asa usor.

 

Concluzii

In opinia noastra si a altora, am avut cea mai tare cantare Electric Fence de pana acum.

Multumim tuturor celor care au venit si va asteptam Vineri, 25 Februarie in Grill Pub unde vom canta alaturi de prietenii nostri de la in Probe.

p.s. multumim lui Sorin-Aurel Sandu de la teatrul Masca pentru textul ultimei noastre piese, multumim Flaviei Fitoiu si Teatrului de Comedie pentru outfit, multumim Adrianei Craciunescu si lui Marius Mihalache pentru poze”.

 

Acestea fiind zise, ne vedem VINERI, în Grill PUB, la un nou concert!

Mai multe poze găsiţi pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie