Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Unde sunt toţii tipii drăguţi?

Posted by on 30 January 2012 in De zi cu zi | 18 comments

Unde sunt toţii tipii drăguţi?

Acum câteva săptămâni am postat pe pagina de Facebook imaginea asta şi am spus, cu mâna pe inimă, că am făcut aceeaşi mişcare de câteva ori. Da, mi-am recunoscut public vinovăţia.

Şi totuşi! Totuşi rămân o nenorocită. Pentru că n-adun atâta cojones să îi zic tipului care mă place că sentimentul nu e reciproc. Că “Băi, eşti mişto, zău, îmi place mult cum gândeşti şi că mă faci să râd, dar nu simt niciun fel de atracţie fizică faţă de tine şi e clar că fără asta nu o să meargă” sau “Amice, eşti frumos de pici. Şi cam atât. Iar ca să începem ceva mai profund e nevoie de-un pic mai mult de-atât”. N-am, bre, n-am cojones uneori. Mi-e jenă să supăr lumea, eu cred că mă pricep mai bine să pompez încredere în oameni decât să le-o strivesc cu inimă rece.

Aşa că, dragi Nice Guys, strategia mea de-a lungul anilor (lucrez la maturizare, deci n-o să vă mai menajez mult timp) şi-a multor gagici din cercurile diferite prin care m-am preumblat a fost asta: bagă-l într-o categorie din care nu mai poate ieşi. Din friend zone poate ieşi destul de uşor, să ştiţi, îi de-ajuns să se ameţeşti tu într-o seară (că de-abia ce-ai descoperit vinul de Porto şi-i buuun, bunuţ!) şi să ţi se pară că Hei, parcă arată tare apetisant în seara asta şi s-a dus pe plută prietenia. Sau e de ajuns să-ţi dea cu flit dobermanul ăla după care ai bălit şi care te-a dus de nas şi te întorci, spăşită, în braţele tipului simpatic uitat în friend zone. Nişte nenorocite, ştim.

Când eram puştoaică şi nu îmi plăcea de cineva la nivelul ăla de M-aş pupa cu tine, Îmi eşti drag, Hai să fim împreună căutam tot felul de tertipuri ca să-l categorizez. Aşa am ajuns să am nu ştiu câţi fraţi, verişori forţaţi şi unchi inventaţi. Pornea de la o situaţie banală şi trăgeam cu dinţii de ea, doar-doar reuşeam să-l fac să mă trateze ca pe o soră, ca pe o nepoţică de care trebuie să aibă grijă sau ca pe vară-sa venită în vacanţă. Patetic? N-aveţi idee! Cu toate că ştiu cel puţin două “clanuri” de puştani formate ad-hoc prin relaţii din astea. În liceu gagicile umblau cu câte-o haită de “fra-miu” după ele, iar eu chiar l-am convins pe unul că suntem veri de-al treizecilea doar ca să nu îi treacă prin cap să-mi lase vreo ventuză când nu sunt atentă.

Dar, lasă, creştem. Băgăm la cap. Râdem de cât de bătuţi în cap eram. Şi-o să vină tipul pe care n-ai să vrei să-l mai bagi în niciun fel de categorie. Ah, în afară de aia, ştii tu care.

18 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Matei

  Inveti fetele cum sa ne bage in Familyzone? Credeam ca suntem prieteni, Anne!

 2. Bogdan

  Pentru mine ca barbat cea mai urata fraza pe care poate sa mi-o zica o femeie e “tin la tine ca la un prieten”. Zau. Mai bine imi zici ca sunt urat, ca nu ma suporti, ca te enervez permanent, ca ma urasti, orice. Fraza mai sus amintita inseamna pentru mine: “n-o sa pui niciodata mana pe mine. dar niciodata”. E cel mai categoric refuz posibil. Si cu hai sa ramanem prieteni ca poate se imbata odata… e vacs. Cam mult efort, totusi. Deci, nu, mersi. “Vrei sa fim prieteni ? Ce cruda esti!” Asa ca daca vrei sa fii buna si blanda cu un baiat nu ii zi ca tii la el ca la un prieten. Zi-i mai bine adevarul sau inventeaza ceva, dar nu asta cu prietenia. E crunta, zau.

 3. Şerban

  How about the “I don’t give a F about what zone you think I’m in” zone? :)

 4. Marian

  tradare, tradare, nene Iancule, dar… :))

 5. Carmen

  cat adevar :))
  marturisesc faptul ca am avut si eu cativa frati in plus prin liceu :))

 6. anna

  Ah, dar cata dreptate ai !! Mi-a fost intotdeuna mila sa strivesc sansele care credeau unii tipi ca le aveau.. si cedam,pana mi se acrea! si puff.. dar situatia uneori e mai nasoala cand deja devine mult prea indelungata si serioasa de nu stii cum sa mai iesi… :(

 7. Calina

  Faza asta cu tipii draguti e cam ambivalenta pentru ca noi de fapt nu vrem un tip dragut care sa fure si luna de pe cer pentru noi, noi vrem un tip dragut pana la un punct si apoi o canalie adevarata. Daca e dragut atunci facem ce vrem din el si apoi unde mai e challenge-ul? In fine, asta e de fapt alta poveste. Legat de zisul de verde in fata, e greu pana apuci sa o faci prima data. Bine si a doua oara e la fel de greu dar incepi sa prinzi din zbor ce e de zis “nu exista niciun fel de chimie intre noi”, “ma indragostesc de inteligenta unui om dar de prea putine ori imi doresc si ceva mai carnal” etc. Inspira adanc, tine-ti respiratia pana nu mai poti si cand vrei sa respiri iar scapa adevarul incomod. The end

 8. bogdan

  oau, nu-mi vine sa cred: o fata care recunoaste ambivalenta asta ciudata a lor, a femeilor ? hmmm

 9. Calina

  O minte de barbat prinsa intr-un trup de femeie sau cum imi mai zic prietenii – hibridul :P

 10. bogdan

  daca tu esti hibridul inseamna ca e adevarat: barbatii si femeile sunt doua specii diferite :)

 11. bogdan

  ma surprinde cat de greu e sa gasesti “omeneste”. “normalul”, “omenescul”, “simplul” s-au dus… era sa zic dracului, dar cred ca nu e nevoie de asa ceva in Gheena. nu stiu nici eu unde sunt alea “nice”, am o banuiala ca sunt ascunse, ceea ce face lucrurile cu atat mai dificile. cu atat mai dificile cu cat nu imi dau seama daca sunt ascunse in apropiere (stii tu, chestia aia cand cea mai buna ascunzatoare e sub propriul nas) sau ascunse in departare. o sa urmez filozofia Guiness, la naiba, tre sa fie buna, ca si berea e buna :)

  • anne

   cred c-am să fac un club :) Un club al celor care CAUTĂ ceva bun, aşa cum li s-ar potrivi lor, celor care vor ceva mai mult. Că suntem mai mulţi care căutăm.
   Mulţumesc, Bogdan, că mă faci să înţeleg că şi voi căutaţi :)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie