Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Cum e cu vizionările

Posted by on 19 April 2013 in De zi cu zi | 2 comments

Cum e cu vizionările

Băi, nasol.

Adică nu e de ajuns că orașul ăsta te consumă și-ți cam mănâncă visele (când am hotărât să mă mut de unde stau acum visam un apartament chic, măcar curat și nu foarte aglomerat cu mobilă, pe care să-l transform – doar camera mea, clar – într-un mic studio pentru videoblogging), vizionările astea te și zguduie intern cât să simți că ai avut vreun atac energetic. Unii proprietari sunt dintre cei mai dubioși, urâcioși și mi-se-face-pielea-zgrunțuri de ce senzație îți lasă, ca oameni.

Lăsând la o parte piața overpriced și faptul că anunțurile sunt date prost și pierzi timp, cel mai nasol e că nu ai cum să pleci dacă nu îți place din momentul în care pui piciorul în prag. N-ai cum să bagi capul pe ușă, să strâmbi din nas (N-aș sta aici nici să-mi dea ei bani!) și să te întorci pe călcâie. Că n-ai cum. Că-s niște reguli.

Oamenii ăia vor cu tot dinadinsul să scape de apartamentul ăla și tu să fii ăla cărora îl închiriază. Că pari fată bună. Și curățică. Și plătitoare la timp. Dar tu ai părăsi incinta în momentul în care se întorc un pic cu spatele. Și trebuie să te prefaci interesat și să zâmbești la glumițe tâmpite și să stai să îți arate și balconul (Vreți să-l deschid? Nu, nu e nevoie! Haideți că-l deschid!) și să pui și tu câte-o întrebare, că doar nu ești prost crescut. Și zâmbești stângaci și cauți ieșirea din ochi. Tot faci câte un pas mic, cu spatele, către ușă. Da, da, lăsați că vă sunăm noi. Mai vedem câteva apartamente azi și vă dăm un răspuns.

Ai ieșit? Acum fuuuugi!

2 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Oana

  Eu am facut o data chestia asta, am taiat-o de la o vizionare de-asta fara sa zic nimic. In anunt era ceva de genul ‘superfinisat, superutilat, supermobilat’, in realitate era o cutie de chibrituri jegoasa, cu mobila de pe vremea lu’ strabunica. Si proprietarul era omul cel mai dubios pe care l-am vazut in viata mea. Asa ca mi-am facut telefonul sa vibreze, am zis un ‘vai, scuze, trebuie neaparat sa raspund’, am iesit pe usa si am plecat. Si-n ziua de azi is mandra de mine :D

 2. carmen

  Poate le stii pe fete si ce scrie in postarile lor, poate nu, si ti-ar fi de folos, macar sa nu mai pierzi mult timp

  http://siblondelegandesc.ro/2013/01/18/cum-mi-am-inchiriat-apartamentul-de-la-distanta/

  http://questioare.ro/m-am-mutat-a-new-place-to-call-home/

  E tare aiurea si frustrant sa tot umbli si nimic sa nu fie ok.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie