Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Vorbește or taci și-nghite

Posted by on 8 May 2013 in De zi cu zi | 5 comments

Vorbește or taci și-nghite

Mie-mi sare țandăra repede. Mă-ncing rapid, mă descarc, mă răcoresc la fel de rapid. Ceaca-paca.

Dacă la treburi pe termen lung pot fi păcălită, luată de fraieră, dusă de nas sau cum mai vreți voi, la chestiunile pe care le pot rezolva pe loc, cu ușurință, mă aprind ca artificiile de 4 iulie.

Cel mai tare mă supăr atunci când nu primesc ceea ce mă aștept să primesc în materie de servicii: am plătit 20 de lei pentru un cocktail cu alcool și tu mi-ai adus un strop de vodka și un suc leșinat? Păi ți-l dau să-l guști și dacă ai tupeu să zici că-i bun și că își face banii ți-l dau și de cap. Am comandat limonadă de ghimbir și tu îmi aduci helas cu apă? 18 lei pentru asta? Ia-l înapoi și adu-mi ceva OK sau, uite, mânuța asta fină așteaptă să-și primească banii dați aiurea.

Scrie că e redusă cârpa asta și mă trezesc că mi-o taxezi pe bon cu cât era înainte?

Autocarul trebuia să plece la 12, întârzie 40 de minute, ghiolbanii fără rezervare se îmbulzesc la coadă și eu să trec asta cu vederea?

Mă așez la coadă la Spring, ca tot omul, și tu vii din partea aialaltă și te bagi în seamă și chelnerița te servește pe tine de parcă noi, ăștia de la coadă, suntem niște viței tâmpiți de căldură?

Astea-s situații în care eu vociferez. Nu-mi pun poalele-n cap sau mâinile-n șold, dar ridic vocea și de obicei încep sarcastic. “Nu vă supărați, mi se pare mie sau n-ați observat coada asta de 20 de persoane în ultimele șapte minute?” sau “Nu vă supărați, vă rog să gustați din băutura aceasta. Vi se pare în regulă, nu?”.

Și chiar cred că dacă nu comentăm atunci când ne deranjează ceva nu o să se schimbe nimic. Dar pe loc, frate, nu stai frustrat la masa aia că bei apă cu helas de 20 de lei și ajungi acasă și începi: Băă, ce nesimțiți, ce m-au furat, ce tupeu!

Nu, tăticule, cât e ăla acolo, cât măgăria se face sub ochii tăi, cât bula nesimțirii crește și tu poți s-o spargi rapid, înainte să vă înghită pe toți.

Plus că întâmplările în care mai mulți oameni supărați și frustrați prind curaj și încep să se revolte sunt priceless.

Și da, fac diferența dintre un om căruia i-a ajuns și a little whining bitch care se plânge din orice.

5 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Diana

  Eu una m-am cam saturat si sa vorbesc si am ajuns la concluzia ca e mai bine sa tac si sa nu mai revin in locul respectiv. E mai in regula si pentru sanatatea mea psihica sa fac chestia asta :)

 2. Ionut Bunescu

  La aia cu cocktail răsuflat ai două opţiuni: 1. Ceri fără gheaţă. 2. Îţi iei o sticlă la masă pentru că long drink-urile au 50ml alcool, restul suc. Ah, că ai 10 cuburi de gheaţă, 25 de ml de alcool şi 75 de ml de suc, e altă poveste, pe care toţi o cunoaştem prea bine.

 3. Ana

  si eu ma aprind! mai ales ca le atrag, daca sunt la coada la supermarket siiiiguuur se v-a intampla ceva cu cel de dinaintea mea de voi sta o vesnicie (s-a terminat rola la casa, are un produs fara cod de bare pe care musai si-l doreste, etc) la restaurant comand un lucru si mi se aduce altul….deci comentam. Nu cu voce ridicata, nici cu vorbe urate dar daca nu ne plangem nu se rezolva nimic!

 4. 7Doors

  Vom fi un POPOR civilizat,prosper si fericit cand toti vom traii ca danezii,belgienii,norvegienii si vom implementa modelele lor.Daca standardele LOGICII,ESTETICII,ETICII nu sant identice se instaureaza ignoranta si coruptia,dezbinarea si pauperitatea.A se vedea filmul lui MEL GIBSON-APOCALYPTO.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Să se repare, dar să nu se facă nimic | The Anne-Marie - [...] scris săptămâna trecută despre critică: felul în care criticăm, utilitatea criticii, frustrările care se pot naște dacă înghiți [...]

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie