Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Să vorbim despre dinții mei (2)

Posted by on 13 September 2016 in De zi cu zi | 4 comments

Să vorbim despre dinții mei (2)

Acum vreo cinci luni (Doamne, când a trecut timpul, era ÎNAINTE de concediu!) am scris despre dinții mei pe acest blog.

Acum vreo trei luni jumătate am primit în teste (acesta nu este un articol plătit) două produse de la Philips: un aparat de epilat cu IPL și o periuță de dinți electrică.

13432443_10207199689538730_2056723254466973102_n

Am promis un review transparent (Dumnezeu știe că avem nevoie de mai multe din astea în online), deci puneți-vă centurile :)

La mine nu a funcționat Lumea. Nu știu cât timp trebuia folosit până la obținerea rezultatelor (niciodată nu mă încred total în promisinea de pe ambalaj), dar la mine nu au apărut mai deloc. Am folosit aparatul puțin peste două luni. Mi s-a rărit un pic părul la axilă și s-a subțiat, dar nimic altceva. Am o prietenă care și l-a achiziționat de vreun an, are rezultate bune, am mai primit o părere de la o altă bloggeriță care l-a testat, dar la mine nu a mers, deci nu-l pot recomanda.

Cât despre Sonicare, periuța de dinți cu pulsații sonice (e redusă azi pe eMag, dacă dați un click pe acest link), aici am fost mai mulțumită. Nu, nu o să îți schimbe viața (doar dacă nu ai mai folosit periuțe electrice), nu o să îți albească dinții, că nu e tratament de albire, e o periuță, dar o să îți îmbunătățească igiena orală.

Eu o să fac o comparație cu Oral B, asta foloseam înainte de Sonicare (nu de mult timp, cam de prin iarnă). Când am cumpărat Oral B am zis, după prima utilizare, că nu mă mai întorc la periuța normală niciodată. Nu am mai folosit o periuță de dinți normală din iarnă, așadar.

Poză generică cu periuțe electrice, să nu vă plictisiți doar de text.  sursa: askmen.com

Poză generică cu periuțe electrice, să nu vă plictisiți doar de text.
sursa: askmen.com

Când a venit Sonicare, nu mi-a plăcut din prima, că eram obișnuită cu Oral B, care nu pulsează, ci are un capăt care se rotește. Mi se părea că Sonicare îmi zbârnâie în creier (mișcările alea de înaltă frecvență mă trezeau din moțăiala de dimineață, în fața oglinzii).

După aproape trei luni în care am folosit DOAR Sonicare (chiar, trebuie să îi înlocuiesc capătul), sunt mulțumită. Bateria lui Sonicare să se ducă și la Apple, că tare bine mai ține (o încarc cam la două săptămâni sau poate și mai mult, în condițiile în care o folosesc de minim două ori pe zi). Oral B trebuie încărcat mult mai des. Muuult mai des. Îmi place că e silențioasă (pe treapta a treia de intensitate e aproape la fel de zgomotoasă ca Oral B, care are o singură treaptă). Îmi place că are perișorii dintr-un material diferit și mai moale decât Oral B. Îmi place că are un capăt de protecție și am putut s-o iau în călătorii. Îmi place că vibrează scurt după fiecare 30 de secunde pe care e necesar să le acorzi fiecărui cadran. Oral B vibrează doar la final, când ți-a cronometrat periajul. Îmi place senzația de dinți curați pe care o lasă după utilizare (senzație pe care o lasă și Oral B, doar că procesul e mai plăcut la Sonicare).

Un dezavantaj la Sonicare apare atunci când o scapi sau când vrei s-o clătești: vibrațiile alea îți împrăștie mii de picuri minusculi de pastă de dinți pe toată chiuveta + oglindă. Și la Oral B îți dai de lucru, dar pulsațiile bat rotirea.

Acum, despre promisiunea cu albirea: cum zicea și o amică stomatolog (salut, Miruna!), nicio periuță nu o să îți albească dinții. Cum spune și brandul, Lăsați albeața naturală a dinților Dumneavoastră să strălucească. Nu ai albeață naturală, trist. Asta nu se repară din periaj.

Culoarea dinților e dată de alți factori, iar eu îi am gălbui de mulți ani de zile (nu din cauza unei igiene precare, Doamne ferește), ci așa e moștenirea mea genetică. Am renunțat să mai visez la dinți albi, albire profesională nu pot să fac, de îmbrăcat încă nu vreau să îi îmbrac, deci rabd. vreau să îi am cât mai mulți ani în gură și cu cât mai puține vizite la dentist.

Nu vă cumpărați o periuță care vă ALBEȘTE dinții, ci una care vi-i curăță (nu uitați să spălați și limba!), placa bacteriană, tartru, pete, știți voi.

4 Comments

Join the conversation and post a comment.

  1. Ciprian

    eu sunt multumit de asta http://www.carrefour-online.ro/igiena_si_infrumusetare/ingrijire_personala/igiena_orala/tratament_accelerator_de_albire_blend_a_med_3dwhite_luxe_75ml in paralel cu sensodyne. nu face minuni ca nu e photoshop dar…it works. si mie mi-a recomandat medicul sa stau flexat cu tratamente de albire ca ii fut mai rau.

  2. Dana

    Eu am aparatul Lumea de peste un an…parul se rareste doar atat timp cat il folosesti constant,iar rezultate apar dupa cel putin 6-8 saptamani. Insa, daca renunti la utilizarea lui mai mult de o luna, parul se indeseste inapoi.
    Nici eu nu-l recomand , mai ales ca e destul de costisitor si consider ca sunt modalitati mai avantajoase si mai eficiente de eliminare a parului nedorit.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie