Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

War Horse

Posted by on 7 February 2012 in De zi cu zi | 10 comments

War Horse

A început cu Auraş care mă întreba: De când nu ai mai avut în faţa ochilor aşa un armăsar? şi s-a sfârşit cu acelaşi Auraş prezicând o continuare cu gâsca în rolul calului.

Lăsând gluma la o parte, voiam să văd filmul ăsta (şi nu pentru că eram vreun mare fan Black Beauty în copilărie), ci datorită distincţiilor din industrie pe care le-a primit. A tot fost nominalizat la Golden Globe, acum şi la Oscaruri, dacă nu mă înşel. Iarăşi nu m-am uitat la trailer, deşi titlul spune destul de multe despre acţiunea filmului.

M-am dus cu gândul c-o să mă smiorcăi. Film despre prietenia dintre animal şi stăpân, scene de război, dar cu Auraş lângă mine nu puteam să mă cufund în niciun moment mai sensibil că tot comenta ba despre bloggeri, ba despre pişcotari, făcea paralele între cai şi pişcotari, ce mai! A trebuit să-i zic să tacă pentru că riscam să ne-o luăm pe cocoaşă de la tipa din stânga mea, care fornăia mai ceva ca mânzul de pe ecran.

Acum strict despre War Horse: nu ştiu cu ce-a fost filmat, dar imaginile erau ca nişte fotografii mişcătoare. Cu singura menţiune: Uşor cu portocaliul la sfârşit! În câteva scene mi-a dat impresia că în faţa actorilor stă cineva cu o oglindă din aia mare de se foloseşte la făcut poze, prea le licărea figura. Peisajele mi-au adus aminte de The Shire, adică Regatul din Stăpânul Inelelor şi un pic din Muzeul Astra din Sibiu. Foarte frumos alese locurile în care s-a filmat.

Apoi personajele: la cât de plimbat a fost calul ăsta de la un stăpân la altul, m-am ataşat de fiecare dintre ei. De la nemţi la francezi la băieţii din Devon.

Scena din No Man`s Land este ea însăşi de premiat. Nu mai zic nimic, spoiler alert!

Cu toate că n-am reuşit să storc nicio lacrimă, mi-a făcut plăcere să merg la filmul ăsta, atâta timp cât ştii ce te aşteaptă, în mare. Nu e un film tocmai uşor, nu e nici de durata cu care vă obişnuieşte Hollywood-ul, n-aş vedea băieţii care merg la filme cu Cichician să zică Bă, ce cal frumos! Dar hei, i-a plăcut lui Auraş, aşa că părerea mea se anulează! :)

PS: am aplaudat la final, văzându-mi companionul cât era de fericit. N-a mai aplaudat nimeni. Noi aşa am simţit. Bine că se aplaudă la Avatar! Sau la aterizarea avionului! Vorba lui Geambaşu: dacă era un câine sau o pisică în locul calului să vezi cum aplaudau toţi!

Mergeţi, e altceva pentru un cinematograf de mall. În Londra se joacă deja şi în teatre.

Mulţumesc Rogalski PR pentru invitaţie, XOXO Cristiana ;)

Later edit: am două invitaţii DUBLE de dat pentru premiera acestui film la Sun Plaza, vineri. Voi vă alegeţi ora la care vreţi să mergeţi. Ca să intraţi în posesia lor trebuie să-mi spuneţi într-o frază scurtă de ce aţi vrea să vedeţi filmul ăsta. START CONCURS! Mâine dimineaţă anunţ câştigătorii!

Mâine merg la film Cătălin Vieru şi Mădă Almăşanu. Cu mulţumiri pentru comentarii tuturor! Nu uitaţi, invitaţiile sunt duble!

10 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Catalin Vieru

  Inca sper csa ia War Horse Oscarul pentru cel mai bun film, dupa ce am vazut trailerul si am citit povestea, sunt sigru ca Spielberg a acut o treaba excelenta. In plus, am luat cursuri de echitatie, caii sunt intr-adevar niste fiinte speciale, filmul acesta cred ca e un omagiu adus acestor animale, un film ce continua ceea ce a inceput Black Beauty (film al copilariei noastre, sigur vi-l amintiti toti), dar intr-o alta nota, mai matura. Cam acestea-s motivele pentru care vreau sa vad acest film! :)

 2. Catalin Vieru

  Scuze pentru literele “mancate”, m-am grabit putin si tastatura are ceva probleme.

 3. Mada

  Am vazut si eu trailer-ul filmului acum cateva zile si mi-a captat atentia inca din primele secunde: parca e rupt dintr-o poveste din copilarie; e optimist, dar totusi…trist. Am zis ca astept sa se termine sesiunea ca sa pot plange in pace la el, fara sa ma gandesc la consecintele pe care le va avea durerea mea de cap asupra matematicii.

 4. Roxana

  Eu citisem pe un alt blog despre film si ma hotarasem sa-l vad. Si mie mi-au placut dintotdeauna caii (si am urmarit si Black Beauty). Mi-era totusi teama sa-l vad pt ca nu-mi place sa plang la filme. Da’ daca tu zici c-ai rezistat si i-a mai si placut unui tip… m-ai convis. Imi iau prietenul de-o aripa si mergem sa-l vedem :) Si-asa cautam ceva sa-l chinui de cand m-a pus sa urmaresc toate cele 6 episoade Star Wars…

 5. Mada Andrei

  eu vreau sa merg sa-l vad pentru ca am terminat sesiunea cu brio si pentru ca MERIT! simplu :)

 6. Iulia Cimpoeru

  Si eu am vazut filmul. Criticii straini spun ca este facut in maniera lui Ford si seamana cu Gone with the wind.
  Am scris pe blog ce cred eu despre film:http://icimpoeru.wordpress.com/2012/02/08/war-horse-un-film-in-care-se-vede-mana-lui-spielberg/.
  Imi place stilul tau de a scrie! :)

Trackbacks/Pingbacks

 1. Un Oscar pentru un cal de lupta | AurasMihai.ro - [...] actiune, explozii, putina drama, scene pline de sensibilitate (noroc cu mine, ca altfel se auzea Anne plangand prin sala),…
 2. Cafeneaua Rogalski Grigoriu » Arhiva » Hai să vă povestesc despre un cal! - [...] recomand sincer! Dacă nu mă credeţi pe mine, iată ce au mai povestit  despre film Anne- Marie, Auras, Elena…
 3. Campaniile saptamanii 6-12 februarie din blogosfera romaneasca | refresh.ro - [...] Horse, despre care pana si Auras Mihai Geambasu a avut cuvinte de lauda. Mai gasiti review-uri la Anne-Marie Chelariu…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie