Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Workshop cu Vlad Petreanu

Posted by on 24 November 2011 in De zi cu zi | 2 comments

1. Cum depasesti writer’s block? – oricât de simpatică mă dau, am avut postări pe blog în care scriam Despre ce să scrii atunci când nu ştii despre ce să scrii. Păi asta nu-i atitudine de blogger, nu s-acceptă!

2.Cum folosesti fotografiile pentru a imbunatati continutul? – eu abia am învăţat cum să setez un feature image că am tema asta ochioasă cu fotografii rostogolitoare, există şi ALTE moduri în care să foloseşti fotografiile?

3. Ce au in comun jurnalismul si bloggingul? Da` chiar că vreau să aflu, văd deocamdată numai discrepanţe.

Bun, astea trei puncte mă interesează cel mai mult în cadrul workshopului Blogoree de sâmbătă (sper să fie al doilea workshop la care particip). Prietenii de la Blogoree sunt nişte profesionişti, zilele trecute s-au gândit să-mi ia blogul la puricat (fără să le-o cer eu!) şi să îmi arate unde greşesc şi ce-ar putea fi îmbunătăţit. Şi mai dau şi multe sfaturi utile, gratuit. Păi who does that? Şi acum l-au chemat pe Vlad Petreanu (inteligent bărbat, cu o abordare plăcută a publicului, îl ştiţi de la televizor) să ne înveţe cum să ne implicăm mai bine cititorii (că da, mă mai citeşte şi pe mine câte unul, dar la comentarii stau slab, să fie asta lipsă de implicare?).

Al doilea punct pe ordinea de zi: ca să pot să merg la workshop-ul ăsta şi să-l cunosc mai bine pe Petreanu şi să petrec ziua de sâmbătă cu oamenii care mi-s dragi, trebuie să vă explic vouă (documentat) care-s avantejele lui IPTV.

Cine-i IPTV? Cum am înţeles eu – e un fel de TiVo de-al nostru. Cine-i TiVo? Te-ai uitat la Sex and the City? Miranda folosea TiVo să-şi salveze/înregistreze serialul preferat când era în oraş făcând pe avocata. Sau alţi actori din alte filme făceau acelaşi lucru cu serialul lor preferat, numai eu trebuia să alerg acasă şi să uit să mănânc pentru că pierdeam începutul lui Big Brother sau mai ştiu eu ce porcărie preferam pe vremea aia (când n-aveam acces la Internet şi nu existau serialele stocate pe-un server imens).

Aşadar, IPTV: televiziunea interactivă de la Romtelecom. Te anunţă când începe programul la care vrei să te uiţi, ai claritate HaşDE, poţi pune STOP în timpul filmului sau emisiunii (fără să aştepţi pauza publicitară) şi poţi să mergi liniştit să faci pipi, poţi să creezi un profil separat pentru fiecare membru al familiei (sau pentru dubla sau tripla ta personalitate) şi să bagi acolo Comedie, Desene, Discovery şi ce mai vrei. Ai şi-o filmotecă! (150 de filme pregătite să le dai Play). Hai că m-am ambalat, parcă am primit o consolă de Crăciun! Mă şi văd învelită în pătură, cu un bol de cereale cu lapte în braţe şi telecomanda în dinţi. Şi au acoperire în Neamţ, m-am uitat eu! Lipseşte comanda vocală, dar bat pariu că până la Crăciunul viitor se rezolvă şi asta! Aşa o să pot face mişto de bunica: iar vorbeşti cu televizorul? fără să se supere :)

Şi telecomanda aia-i uşor de folosit pentru toată lumea, aşa că bunicii tăi de la ţară n-ar trebui să aibă probleme (bunicul meu e pasionat de high-tech şi satul e oricum împânzit de antene Dolce). De asemenea poţi închiria filme direct de pe TV. Le plăteşti şi găseşti în meniul Istoric Achiziţii desfăşurătorul tranzacţiilor. Apropo, mai există oare în Piatra Neamţ centrul de închiriere de filme de la Muzeu?

Mă, daţi un ochi, IPTV-ul ăsta-i o chestie cool. Şi nu, n-am fost plătită să scriu despre el, m-a cucerit prezentarea.

2 Comments

Join the conversation and post a comment.

  1. Mioara

    Hai sa te ajut un pic la partea cu implicarea cititorului :) apropo de iptv, pot spune si eu ca e o treaba buna, pe incercatelea. e drept, cu ceva bataie de cap la inceput ca e nou conceptul si mai da erori, dar e pe calea cea buna. si utila. si haioasa chiar

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie