Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Comunitatea YouTube a strâns peste 1 milion $

Posted by on 14 December 2015 in De zi cu zi | 0 comments

Comunitatea YouTube a strâns peste 1 milion $

Atentia acordata unui video este mult mai mare decat la TV, mai mult de 50% din public nu mai desfasoara o alta activitate in timp ce urmareste un videoclip pe YouTube fata de circa 30% in cazul televiziunii. sursa: Wall Street

Project for Awesome e un proiect gândit pentru youtuberi (sau oricine posedă o cameră video/telefon), gândit de YouTuberi. Frații Green (Hank și mai cunoscutul John – autor al unor bestsellers precum Looking for Alaska, The fault in our stars și Paper Towns) sunt cei care au creat și VidCon, în 2010, cea mai mare conferință pe conținut video din lume.

Project for Awesome – P4A – are scop caritabil și se desfășoară din 2007, în fiecare an, în Decembrie. Creatorii de conținut au avut două zile la dispoziție, 11 și 12 Decembrie, să promoveze un ONG sau o fundație caritabilă și să își încurajeze audiența să facă donații. Toate clipurile încărcate au același thumbnail, ca să se distingă vizual de restul conținutului.

youtuberi

În primul an au fost postate 400 de videoclipuri, care promovau UNICEF, Salvați Copiii, fundații care ajută copiii cu autismm, spitale, centre de adopție sau centre de sănătate mintală.

În 2013, Project for Awesome a fost campania video care a strâns cele mai multe fonduri pe Indiegogo – peste 700.000 de dolari.

Subiectul anului 2015 a fost criza refugiaților – cele mai multe fonduri vor fi donate UNHCR – agenția pentru refugiați a Națiunilor Unite. Anul acesta s-au strâns peste 1.4 MILIOANE $.

Nu, YouTube nu e doar despre puști care se filmează singuri, în dormitor, nici despre adulți care speră să devină populari punându-și bebelușii sau animalele de companie pe net.

No Comments

Join the conversation and post a comment.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Educație prin vlogging? Eu cred că se poate! - Anne-Marie - […] spuneam într-un articol anterior, vlogging-ul nu mai demult doar despre oameni care-și pun bebelușii pe net sau pisicuțele […]

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie