Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

De ce YouTube e SAFE

Posted by on 25 January 2017 in De zi cu zi | 7 comments

De ce YouTube e SAFE

Mi-a luat patru ani de zile să-mi dau seama de-o chestie.

Mâine îmi lansez canalul de YouTube în limba engleză și mă uitam un pic pe trenduri, să văd cam ce se mai postează pe tumblr, despre ce vorbește lumea și în ce fel și m-au luat toate gândurile alea nu tocmai colorate: văleu, frătiuc, să vezi ce politically correct trebuie să fiu, că oamenii sunt ușor de ofensat, mai ales în zilele noastre.

Și nu-mi plac gândurile astea pentru că eu vreau să fiu cât se poate de liberă în viața pe care o am de trăit, nu să am un morcov de fiecare dată când deschid gura sau apăs enter sau publish. Consider că sunt suficient de educată și am suficient de mult bun simț cât să n-o dau rău de gard, dar unul dintre motivele principale pentru care vreau să fac conținut în limba engleză e și ideea de libertate de exprimare, deci nu vreau să mă cenzurez mai rău decât o fac deja. Cred că găsesc mai mulți oameni care-mi împărtășesc opiniile și de la care pot învăța în afara granițelor impuse de limba română.

Și tot circulând cu trenul ăsta al gândurilor am ajuns la următoarea concluzie: YouTube e plin de chestiuțe pufoase, entertainment ușurel, challenge-uri, MănâncăsauPoartă, farse stupide pentru că opinii nu-și prea asumă lumea. Să deschizi gura și să te expui NU E CONFORTABIL. E mai greu să susții un discurs, e mai greu să aduci argumente pentru convingerile tale, dar cel mai greu e să îți asumi cine ești și ceea ce gândești. Pentru asta ai nevoie de răbdare, înțelegere, deschidere, nervi și:

BILE

Și m-ascultă multă lume isteață, dar se mai strecoară și câte-un bou (asta nu-i a mea, din păcate). Și eu sunt omul care are răbdare cu toții boii, până la un punct.

7 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. nicoleta boiangiu

  Eu de la tine am invatat foarte multe,chiar si acest lucru sa am rabdare si crede-ma ca i foarte mult bun simt si se vede acest lucru. Iti doresc mult succes in ceea ce faci si sa ramai la fel de deschisa fata de noi ca si pana acum. Te imbratisez cu drag, Anne.

 2. nicoleta boiangiu

  ai*

 3. Zerrro

  De cand ai anuntat astept sa te vizionez si in limba engleza. Un link, pls. Mersi.

 4. nicoleta boiangiu

  Anne stiu ca nu are legatura cu ceea ce ai scris mai sus,dar as vrea sa stiu parerea ta in legatura cu persoanele care sunt mai impunatoare si au grija sa umileasca prin atitudinea care o au fata de persoanele mai timide. Eu sunt timida si nu prea am incredere in mine,tocmai pentru ca atunci cand am fost mai mica si cam de atunci ma tot intalnesc cu astfel de persoane si nu stiu cum as putea sa le reactionez.

  • anne

   Nicoleta, cred că dacă ești timidă sau introvertită unele persoane pot părea impunătoare fără voia lor, poate e doar încredera pe care o emană și care te dezarmează.
   Cred că vei reuși să îți construiești suficientă încredere cât să înfrunți pe oricine nu te tratează așa cum consideri că se cuvine, dar în timp și cu exercițiu.

 5. nicoleta boiangiu

  Da,ai dreptate,dar de ce persoanele timide nu sunt tratate ca si cele care sunt extrovertite? Da,asta imi doresc si eu,cred ca interactiunea cu cat mai multi oameni ar ajuta. Iti multumesc , Anne pentru ca mi-ai raspuns. Abia astept sa urmaresc vlog-ul de Marti.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie