Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Hai să nu le mai zicem CURIERI

Posted by on 21 February 2017 in De zi cu zi | 3 comments

Hai să nu le mai zicem CURIERI

Hai să nu le mai zicem CURIERI, ci șoferi.

Dacă îi zic CURIER băiețașului care ia niște pachete din depozit și apoi așteaptă, la căldură, să vină lumea să le ridice, în timp ce el stă în mașină, atunci oamenii de la TNT Express sau Fan Curier (Virgil și Eugen, you the best!) pe care i-am cunoscut au nevoie de un level-up. Ca să fii curier nu trebuie doar să știi să conduci mașinuța firmei și să ceri buletinele oamenilor.

Deci hai să le zicem șoferi: unii dintre ei vorbesc ca niște șoferi – mormăie, bombăne, plescăie, ascultă muzică tare atunci când te contactează și se supără dacă nu înțelegi ce-ți mormăie, nu dau Bună ziua, nu zic Mulțumesc/Cu plăcere, chiar dacă tu o faci, te sună (numai când sunt deja jos, la adresă, deci nu-ți lasă prea multe variante) și te întreabă dacă cobori. Uneori e un Sunt jos, cobori?, că ne și știm de-o viață.

Și-am tot început să cobor, că-mi strică ziua și dacă le zic Vă rog să urcați dumneavoastră, și vin c-o falcă-n cer și una-n Pământ, de te și întrebi: oare i-am zis Ba urcă tu, în Paștele mă-tii?

Așa că am început să cobor, pentru că de ce să nu-mi întrerup eu treaba ca să ți-o faci tu pe a ta? Măcar bag un cardio de scos dracii pe drumul de întoarcere, că stau la etaj superior.

Deci nu ești curier, ești un șofer. Unul prost, că am cunoscut șoferi impecabili, care știu să stea de vorbă cu omul, care știu să spună povești și știu și cum e cu Bună ziua și Mulțumesc.

Poate că românul nu face cumpărături pe Internet și din cauza ta.

PS: ai face mai mulți bani dacă te-ai strădui să nu-mi strici ziua. Un efort mic aici, unul dincolo, un zece lei la bacșis aici, unul colea, hai să ținem aproape, dar nu ca Antenele.

foto: Walker Evans, Workers Loading Neon “Damaged” Sign into Truck

3 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Dragos

  cred ca cei de la Uber ar fi soferi, restul.. sunt varza :D

  • anne

   și la Uber, dacă nu e Select, nu prea mai ai șoferi așa cum ți-i imaginezi. Merg cu Uber de când s-a lansat și deja s-au băgat foști taximetriști în program

 2. Giovana Costea

  N-am patit niciodata chestia asta cu coboratul. Hmm..

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie